torsdag 3. desember 2009

Sitrusmarmelade i kjøleskapet

Her en kveld luktet det rett og slett veeldig godt og veeldig jul her hos oss. Vi kokte sitrusmarmelade med julekrydder i. Oppskriften fant vi i Ica-bladet som ligger i matbutikken. Det har vi laget flere retter fra faktisk - finner mye godt der. Prøv.

Men altså - sitrusmarmeladen. Vi brukte: 1 kg. sitrusfrukt (mandariner, appelsiner og grapefrukt), 500 g. sukker, 2 dl. vann, 3 kanelstenger, 5 nellikspiker, fire kardemommefrø (hadde ikke det på butikken så jeg brukte litt malt kardemomme), 1 vaniljestang.

Vi vasket fruktene, og skar av bunn og topp. Delte i biter og kjørte det i blenderen. Så kokte vi det opp med sukker i ca 20 minutter på middels varme. Så hadde vi i krydderet og kokte videre i ca. fem minutter. Kok til du får den konsistensen du vil ha. Om det blir skum - ta det bort. Deretter helte vi det over på nykokte glass, tok på lokket med en gang og så kokte glassene i et par minutter for å skape vakuum. Glassene ble satt på hodet til kjøling før de havnet i kjøleskapet.

Det ble godt - MEN - neste gang skal jeg ikke bruke grapefrukt. Om du ikke er spesielt glad i det, vil jeg egentlig anbefale deg å droppe den. Jeg skal i hvert fall bare bruke mandariner og appelsiner neste gang.

1 kommentar:

  1. Dette hørtes spennende ut.. Bruker du det på brød, eller til andre ting også? Ønsker deg en god helg!
    Klem, Madeleine

    SvarSlett